Főoldal Termékleírások Dimetil szulfoxid (DMSO)

Dimetil szulfoxid (DMSO)

Alternatív nevek:

DMSO, Dimethyl sulfoxide, Dimetilszulfoxid, Dimetil szulfoxid, Dimethylsulfoxide

CAS: 67-68-5

Dimetil szulfoxid (DMSO)

Dimetilszulfoxid (DMSO)

A DMSO felhasználási területei

GYÓGYSZERIPAR

Alapanyag és oldószer (dipoláris aprotikus) a : a szintetikus gyógyszerek előállítása, és gyógyszer formulák előállítása területén.

A dimetil szulfoxidot széles körben használják reakciós oldószerként hatékonysága és kedvező toxikológiai tulajdonságai miatt. Alkalmazzák még alkilező szerként

Dimethyl sulfoxide

Orvosi területen dimethyl sulfoxidot elsősorban lokális fájdalomcsillapítóként használják, valamit helyileg alkalmazott gyógyszerek, mint gyulladáscsökkentő és antioxidánsok esetében. A kiváló toxikológiai profil és oldószer jellemzők,  az aktív anyagok szára kiváló lehetőséget nyújtanak bizonyos subcután felhasználások esetén.

DMSO-t alkaDimethyl sulfoxidelmazzák összetevőként egy sor rendkívül fontos gyógyszerben, többek között: - metildopa, a vérnyomáscsökkentő, ioversol, egy nem ionos röntgen kontrasztanyag reagens, ranitidin, a hisztamin H-receptor antagonista, az olanzapin, skizofrénia elleni gyógyszer; duloxetin, a szerotonin gátló, Norfloxacin, szájon át bevehető antibiotikumot.

 

 

A dimethyl sulfoxide felhasználása az agrokémia területén

A DMSO Szintetikus oldószer a növényvédő- és gyomirtó szereknél, vízben oldódó készítményeknél használják. Ezen kívül segít a hatóanyagoknak a nővények membránjain áthatolni valamint kiemelkedő ökotoxikológiai tulajdonságainak köszönhetően csökkenti a környezeti kockázatokat.

 

Dimethyl-sulfoxid a finomeletronikában

A fotóérzékeny anyagok eltávolítására, például a lapos képernyő gyártásban.

 

A dimethyl-sulfoxid műanyagipari felhasználása

Több fontos polimerek felhasználásánál használnak DMSO-t. A legnagyobb molekulatömegű poliakrilnitril készítésénél is használnak DMSO-t, mint oldószert.

DMSO-t számos helyen alkalmazzák pl, a mezőgazdasági vegyi anyagoknál (gyomirtó, gombaölő, rovarölő szerek és egyéb peszticidek), polimereknél, optikai fehérítőknél, fényképészeti vegyi anyagoknál.

 

Dimethylsulfoxide az olajiparban

N-Metilpirrolidon helyett az olaj gyanta,- nem kívánatos aromás összetevőinek,- és naftalin,- mentesítésére kiválóan alkalmas.

 

Egyéb felhasználás

Graffiti eltávolítására szolgáló lemosó készítmény

BT-lap REACH

CAS Anyag neve Raktárról elvihető Kiszerelés Ajánlatkérés
67-68-5 dimetilszulfoxid 456.00 kg 230 kg/hordó

« Termékleírások

Nyomtatás

Kat-Chem Kft.

Székhely
Beckó utca 23-25.
H-1149
Budapest

Iroda
Huszt u. 24.
H-1147
Budapest

Telefon: +3612219945, +3613630194
Fax: +3613835784

E-mail: kat-chem@kat-chem.hu

KAT-CHEM Kft. - D&B Okleveles cég

E-mail