Tulajdonságai:
A burgonyakeményítő főtt, szárított burgonya őrleménye. Használják finom dúsító anyagként, vízmegkötőként.
Gyógyszeripar:
Tablettázási segédanyag (recipiens): SYNCUMAR, HIBERNAL, REERGIN, MAGNÉZIUM TABLETTA
Élelmiszer ipar:
Ételsűrítőhatása miatt főzéskor, sütéskor 40şC-on kezdődik meg a keményítő csirizesedése, amely 60-90 şC között leáll, a csirizesedést megelőzően a burgonya keményítő erősen megduzzad, amikor a fehérje koagulál és a magába zárt vizet leadja. Ezt a keményítő veszi fel.
A burgonya keményítő a liszt érzékenyek glutén mentes étrendjében a kenyér pótlására szolgáló készítmények egyik alapanyaga. Diabetikus készítmények elállítására használják
Sütőiparban:
való alkalmazása során a burgonya keményítő nagyban javítja a megsütött kenyér minőségét, nem morzsolódik, nem repedezik, mivel a módosított keményítő a vizet leköti és hosszú ideig tárolja a kenyérben, ami ezáltal hosszabb ideig eltartható. Az erős sikér tartalmú lisztek burgonya keményítő hozzáadásával Gyöngíthetők.
A háztartásokban sok receptben alapvetően sűrítőként használják.
Származéka a "módosított keményítő": E1414 (LEOVIT)
Húsipari használata csak hő kezelt készítmények gyártásában engedélyezett
A finomszeszgyártás egyik adalékanyaga.
Kozmetika
Uborkás-petrezselymes arcpakolás adalékanyaga.
Textilipar
A burgonya keményítő textíliák keményítésére és például színes textíliákon lévő zsírfoltok eltávolítására is tökéletesen alkalmas.
Műanyagipar
A természetes alapú műanyagok (biopolimer) egyik alapanyaga. Promóciós célokat szolgáló Bio-zsetonokat állítanak elő belőle.
Papírgyártás
A papír fényességéért felelős adalékanyag.
CAS | Anyag neve | Raktárról elvihető | Kiszerelés | Ajánlatkérés |
9005-25-8 | burg.keményítő | 275.00 kg | 50 kg/zsák |
Székhely
Beckó utca 23-25.
H-1149
Budapest
Iroda
Huszt u. 24.
H-1147
Budapest
Telefon: +3612219945, +3613630194
Fax: +3613835784
E-mail: kat-chem@kat-chem.hu
Kat-Chem Kft. Budapest. Gervay u. 77. H-1147 Telefon: +3612219945, +3613630194 Fax: +3613835784 E-mail: kat-chem@kat-chem.hu