Borostyánkősav
KÉMIAI, BIOLÓGIAI ÉS BIOKÉMIAI TULAJDONSÁGAI
L-borostyánkősav, amelyet szervezetünk csak egy bizonyos életkorig képes saját maga előállítani. A későbbiekben lucerna fogyasztása révén ajándékozhatjuk meg magunkat a szervezet öregedését fékező L-borostyánkősavval
Részt vesz a citrate,- és a borostyánkősav-glicin körben
GYÓGYSZERIPAR
ÉLELMISZER IPAR
Az élelmiszeriparban adalékanyag formájában ízfokozóként, valamint savanyúságot szabályozó anyagként (elsősorban a borászat és üdítőitalok előállítására) alkalmazzák E363 néven. Napi maximum beviteli mennyisége nincs korlátozva, ismert mellékhatása nincs.
Borostyánkősav kizárólag a következő felhasználásokra engedélyezett:
• Desszert (max. 6 g/kg)
• Levesek (max. 5 g/kg)
• Italporok (max. 3 g/l)
A borostyánkősav sói (a szukcinátok) konyhasó-helyettesítőkként használhatók.
Nátrium sója izfokozó hatásu
ÁLLATI TAKARMÁNYOZÁS
Bizonyos esetekben (kecske) fokozza a táplálék hasznosítási arányt
VEGYIPAR:
Szerves szintétikus anyagok, 1,4-butándiol, gamma-butirolakton, tetrahidrofurán előállításának alapanyaga
CAS | Anyag neve | Raktárról elvihető | Kiszerelés | Ajánlatkérés |
110-15-6 | borostyánkősav | 672.00 kg | 25 kg/zsák |
Székhely
Beckó utca 23-25.
H-1149
Budapest
Iroda
Huszt u. 24.
H-1147
Budapest
Telefon: +3612219945, +3613630194
Fax: +3613835784
E-mail: kat-chem@kat-chem.hu
Kat-Chem Kft. Budapest. Gervay u. 77. H-1147 Telefon: +3612219945, +3613630194 Fax: +3613835784 E-mail: kat-chem@kat-chem.hu